Havuzların Kimyasal Bakımı


Havuz bakımı birçok aşamaya sahiptir. Bu aşamaların eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Temizlik konusundaki tüm şartların sağlanması durumunda sağlıklı bir havuz suyundan bahsetmek mümkün olur. Havuz kimyasalları size bu konuda yardımcı olacak olan en önemli isimlerdir. Havuz suyunun en az içme suyu kadar temiz olmasını sağlar, sizi ve sevdiklerinizi bakterilere karşı korurlar. Havuz kimyasalları suya berraklık verir, bakterilerin oluşumunu engeller, yosun oluşumuna ket vurur.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuzunuzun temiz ve bakımlı olmasını sağlayan havuz kimyasalları tüm yaz sezonu boyunca kontrolün sizde olmasını sağlar. Su içerisindeki bakteri oluşumunu önler, hastalık riskini en aza indirir. Ayrıca suyun görünümüne de berraklık katar. Havuz temizliği için kullanılabilecek kimyasallar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Klor
  • pH dengeleyici
  • Yosun önleyici
  • Çöktürücü
  • Parlatıcı
  • Ayak dezenfektanı
  • Yüzey temizleyici
  • İyon tutucu
  • Tuz
  • Kış bakım kimyasalı

Havuz Kimyasalları Nasıl Uygulanır?

Havuz temizliği için kesinlikle kullanılması gereken havuz kimyasallarının her biri farklı amaca hizmet etmektedir. Bu nedenle uygulanma dozları ve aralıkları farklıdır. Klor sıvı, toz ve tablet olmak üzere üç farklı grupta yer alır. Her birinin dozajı havuz suyuna oranlanarak belirlenir. Yosun önleyici haftalık olarak denge deposuna aktarılır ve miktarı havuz suyunun miktarına göre hesaplanır. pH düşürücü içinse öncelikle suyun pH dengesini ölçmek gerekir. Ölçüm sonrasındaki sonuca göre uygulama yapılır. Parlatıcı ise havuz suyunun durumuna göre uygulanır. Havuz suyunun koşullarına göre ayarlanıp uygulanan bir diğer isimse çöktürücüdür. Ayak dezenfektanının havuzu kullanan kişi sayısına göre günlük olarak takip edilmesi gerekir. İyon tutucu oranı ise sudaki sertlik ve ağır metal iyonu ölçümü sonrasında hesaplanarak uygulanır. Kış bakım kimyasallarının kullanımında havuz suyu kapasitesi baz alınır. Bu sayede kış mevsiminde havuzunuz zararlı etkenlerden uzak kalır ve her daim sezona hazır bir şekilde bekler.

Havuz Temizleme Araçları

Havuz temizliği sırasında kullanılan dezenfektanlar havuz suyuna etki ederek sağlıklı sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Ancak bu aşamada atlanmaması gereken bir diğer nokta da havuz temizleme araçlarıdır. Bu araçlardan biri olan havuz temizleme robotları hızlı ve pratik bir şekilde havuz zemininde ve duvarlarında maksimum hijyene ulaşmanıza yardımcı olur. Ayrıca havuz temizleme robotları sayesinde havuz suyunu tamamen boşaltmanıza gerek kalmaz. Havuz dibine çöken kirlerden kolayca kurtulabilirsiniz. Havuz filtreleme sistemleri de büyük etki sunar. Bunların yanı sıra kepçe, tırmık, file süzgeç, kimyasallar, temizlik bezleri, süpürgeler de havuz temizleme araçları arasında yer alır.

Havuz Temizliğinde Klor Kullanımı

Havuz temizliği sırasında klor kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Klor, havuz suyu içerisindeki bakterileri öldürür, üremelerini önler. Bunun yanı sıra yosun oluşumunun önüne geçer. Ancak miktarının doğru bir şekilde ayarlanması büyük önem taşır. Filtreleme sistemlerinin yardımıyla havuz suyuna karıştırılır. Her havuz suyunda klorlama işlemi yapılmaktadır. Bu nedenle havuz aksesuarları klordan etkilenmeyen, kaliteli ürünlerden seçilmelidir. Dayanıklı havuz aksesuarları ve doğru doz klor uygulaması sonucunda mükemmel sonuca ulaşabilirsiniz.

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir